Bemutatkozás - About us

Kedves Látogatók, jelenlegi és leendő Egyesületi tagok!

Szeretettel köszöntjük honlapunkon.

Egyesületünk Ebtenyésztők és Hobbi Kutyások Dél-alföldi Egyesülete néven 2012. 11.03.-án alakult meg a MEOE Szegedi Szervezet tagjaiból. Az Alakuló Közgyűlésen igen nagy létszámmal, 29 fővel vettünk részt. Célunk az FCI által elismert fajtájú kutyákat tartók és tenyésztők, illetve egyéb ebtartók, természetes személyek tömörítése, kedvtelésük társadalmilag is elismert gyakorlásának biztosítása. Az FCI által elismert fajtájú kutyák állományának népszerűsítése, szakszerű tenyésztésének elősegítése. A társadalmi együttélés magatartásnormáinak figyelembevételével kialakított kulturált kutyatartás írott és íratlan szabályainak széles körben való terjesztése.
Egyesületünk a Szegedi Törvényszéken bejegyzésre került.

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületével (mint az FCI magyarországi egyetlen tagjával) tagi és együttműködési megállapodást kötöttünk, ami azt jelenti, hogy egyesületünk a MEOE tagja és ily módon rendelkezünk az FCI jogosultsággal.

Egyesületünkben, 2013-ban mindenki új tag lesz. A Belépési Nyilatkozatot a belépni szándékozóknak ki kell tölteni a tagsági viszony keletkezéséhez, belépéshez. A Nyilatkozat weblapunkról letölthető. Egyesületünk tagjai egyben MEOE tagok is lesznek! 2013 évre új, névre szóló kártyát fogunk kapni a MEOE-tól, az Ebtenyésztők és Hobbi Kutyások Dél-alföldi Egyesülete feltüntetésével.

Céljaink megvalósítása érdekében kiállítások, kinologiai jellegű rendezvények, versenyek szervezése és tartása, kutyás sportok népszerűsítése, kiképzés elősegítése, rendezvényeik szervezése (pl. engedelmességi, őrző-védő, agility, cursing, vadászkutya kiképzés, stb.) feladatokat tervezünk.

Szeretnénk, ha Szegeden ismét aktív, színvonalas egyesületi élet működne.

Várjuk tagjaink sorába a régi Szegedi szervezeti tagokat és az új belépni szándékozókat is! Kérjük, csatlakozzanak hozzánk és vegyenek részt az egyesület életében.

Várunk szeretettel minden érdeklődőt, az Egyesületünk programjaira, ahol kellemes, szabadidő eltöltésére lesznek lehetőségek.
A programjainkról, az egyesület életéről folyamatos tájékoztatást közlünk weboldalunkon.


Sporttársi üdvözlettel:
Kovács Ferencné
Ebtenyésztők és Hobbi Kutyások Dél-alföldi Egyesülete
ElnökKelt: Szeged, 2013. február 1.